مدیرکل مدیریت مصرف و بهرهوری وزارت نیرو با اشاره به اینکه ایران جز ۲۰ کشور اول دنیا به لحاظ مصرف آب و انرژی است گفت: با استمرار وضعیت موجود بیشتر آبخوانهای کشور حداکثر تا ۱۵ سال دیگر از بین خواهند رفت.
مدیرکل دفتر حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه به لحاظ تنوع زیستی جزو ۲۰ کشوری هستیم که تنوع زیستی قابل ملاحظهای دارد، تصریح کرد: این در حالیست که متأسفانه عوامل زیادی این مهم را در کشور به چالش کشانده و تهدید کرده است.
زیست آنلاین: اشتغال آب محور در سرزمین خشک و فرا خشک ایران، وضع منابع آب را به حالت وخیم رسانده است و استمرار عدم مدیریت مصرف به خصوص در بخش کشاورزی می رود تا آینده ای مبهم پیش روی ایران قرار دهد. اکنون شرایط به جایی رسیده است که به جای بحران باید از وضعیت وخیم آب صحبت کنیم.بی شک بخشی از این شرایط به وضعیت اقلیمی ایران ارتباط دارد اما سهم عمده ای از ...
نماینده بابلسر و فریدونکنار در مجلس با اشاره به مخاطره آمیز بودن انتقال آب خزر به سمنان و نیاز بیشتر مازندران به آب نسبت به استان مقصد، گفت: انتقال آب از دریای عمان راهکاری عاقلانهتر از این طرح غیرکارشناسانه است.
علیرغم بارشهای اخیر شاهد تداوم تنش آبی در ۳۳۴ شهر کشور هستیم که نشان میدهد بارانها تاثیر چندانی در بهبود وضعیت کمآبی کشور ندارد و لازم است تدابیر مدیریتی برای رفع تنشها و چالشهای موجود در حوزه آب اندیشیده شود.
وزیر نیرو گفت: الگوهای توسعه در ایران باید متناسب با ظرفیت منابع آبی انتخاب شده و این مایع حیاتی بایستی با رعایت حقابهها و بهطور عادلانه در اختیار همگان قرار گیرد و به نسلهای بعدی سپرده شود.
لولهگذاری و ساخت ایستگاههای متعدد پمپاژ، ایجاد جاده دسترسی و عبور ماشین آلات سنگین از کهنترین و حیاتی ترین رویشگاه سبز ایران یعنی جنگلهای هیرکانی برای انتقال آب خزر به سمنان، سبب تکه تکه شدن و آسیب جبران ناپذیر به این پهنه جنگلیِ به شدت حساس میشود.
آب شیرین یک منبع مهم برای سلامت، رفاه و امنیت است. بر اساس آخرین تحقیقات، تقاضای جهانی برای آب با نرخی برابر یکدرصد در سال رو به افزایش است. این افزایش تقاضا در کنار سایر عوامل، تابعی از رشد اقتصادی و تغییر الگوهای مصرف بوده است.
گزارش ها حاکی از آن است که بر اساس پروتکلهای سازمان ملل متحد حق داریم که فقط ۴۰ درصد از آبهای تجدید پذیر را استفاده کنیم در حالیکه ایران بالاترین مصرفکننده آبهای تجدیدپذیر در جهان است.
به نظر می رسد برای نجات کشور از بحران کم آبی باید مدیریت منابع آبی در جهات مختلف مانند بازیافت پساب ها مورد توجه مسئولان در سطح کلان و استان ها قرار گیرد.
دبیر اجرای طرح تعادلبخشی آبهای زیرزمینی شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: طرح احیاء و تعادلبخشی آبهای زیرزمینی از سال ۱۳۹۴ آغاز شد و براساس برنامه سال ۱۳۹۷، اکنون با پیشرفت ۴۵ درصدی روبهرو هستیم.
دبیر اجرای طرح تعادلبخشی آبهای زیرزمینی شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: با توجه به تاثیر منفی وجود چاههای غیرمجاز در وضعیت منابع آبی ایران، لازم است تا نگاههای حمایتی وزارت جهاد کشاورزی به چاههای غیرمجاز برداشته شود و یک عزم ملی برای مقابله با این چاهها بهوجود آید.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان لرستان با اشاره به اینکه "شوراب"، طرح پایلوت لرستان در اجرای طرح مدیریت جامع حوزه آبخیز است، گفت: در این حوزه فرسایش ۲۵ تنی خاک در هر هکتار وجود دارد.